Produkcja fartuchów dla kucharzy

Od dziecka związana jestem z branżą gastronomiczną, którą poznałam od podszewki dzięki moim rodzicom. Od kiedy pamiętam prowadzili oni z sukcesami restaurację, którą sprzedali dopiero niedawno, żeby móc cieszyć się emeryturą. Ja nie chciałam do końca iść w ślady rodziców. Ale wiedziałam, że swoją przyszłość finansową zwiąże z gastronomią w bardziej pośredni sposób.

Dobrej jakości materiał na fartuchy

fartuchy kuchenne do restauracjiPomysł na założenie własnej firmy kiełkował mi w głowie już od dziecka. Nie do końca jednak miałam pomysł na to, co miałabym robić. Ostatecznie zdecydowałam się na otworzenie zakładu krawieckiego, który będzie zaopatrywał restauracje. Z jednej strony bardzo interesuje się krawiectwem, a z drugiej branże gastronomiczną znam od podszewki. Najważniejszymi produktami, które tworzę, są fartuchy kuchenne do restauracji o różnych krojach i rozmiarach. Fartuchy wykonywane są hurtowo na zamówienia do zaprzyjaźnionych restauracji. Do najczęściej wybieranych fartuchów zaliczyć można te najbardziej klasyczne, które chronią niemal całe ubranie przed zabrudzeniami. Największym wyzwaniem, przed którym stanęłam, było stworzenie takiego produkty, który byłby konkurencyjny na rynku. Po wielu nieudanych próbach, trafiłam a końcu na materiał, z którego w bardzo łatwy sposób schodzą nawet najtrudniejsze plamy. Restauracjom pozwala ten fakt zaoszczędzić sporo pieniędzy na nowych fartuchach i na ich praniu, a nam przynosi coraz więcej zamówień.

Znajomość danej branży pozwala potem rozwijać działalność w różnych jej obszarach. Ja dzięki temu, że znałam zapotrzebowanie branży gastronomicznej, mogłam otworzyć firmę, która zajmuje się produkcją wysokiej jakości fartuchów dla kucharzy, a także dla kelnerów. Udało mi się nawet stworzyć bardzo konkurencyjny produkt.